SIKÇA SORULAN SORULAR

1-Silah ruhsatı almak için nereye müracaat etmeliyim?
Bulundurma ve Taşıma Silah Ruhsat müracaatlarında; İkamet (ev) adresleri esas alındığından ikametiniz polis bölgesi ise bulunduğunuz İl/ilçe Emniyet Müdürlüklerine, Jandarma bölgesi ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmelisiniz

2. Yivsiz av tüfeği almak için nereye müracaat etmeliyim?
Bulundurma ve Taşıma Silah Ruhsat müracaatlarında; İkamet (ev) adresleri esas alındığından ikametiniz polis bölgesi ise bulunduğunuz İl/ilçe Emniyet Müdürlüklerine, Jandarma bölgesi ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmelisiniz.

3. Ruhsatlı silahım için mermi almak istiyorum nereye ne şekilde müracaat edebilir, kaç mermi alabilirim?
Silah Ruhsatınızı aldığınız birime mermi talep dilekçesi ve ekine ruhsat fotokopiniz ile müracaat ettiğiniz takdirde ilgili birimlerin onayından sonra, yıllık 200 adet mermi satın alma belgesi düzenlenir (mermi talepleriniz yılda bir defa verilmektedir.) bu belge ile MKE mermi bayiliği olan av bayiliklerinden veya MKEK”dan alabilirsiniz
4. Başka bir şahsa ait taşıma ruhsatlı silahı aldığım takdirde bu silah benim adıma da taşıma ruhsatlı olur mu ?
Böyle bir durum söz konusu değildir. Ancak silah taşıma şartlarına haiz iseniz 6136 sayılı kanınun 8 ve 9 maddesi alt bentlerinde belirtilen (örneğin, kuyumcu, akaryakıt istasyonu sahibi, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli v.b.) aldığınız bu silah sizin adınıza taşıma ruhsatlı olarak verilebilir, aksi takdirde engel durumunuz yok ise silah ruhsat almanıza engel bir hal yok ise bulundurma ruhsatı alabilirsiniz.
5. Yeni bir silah almak için ne yapmam gerekiyor. Birden fazla Silah alabilir miyim ?.
Bir yılda en çok kaç silah alabilirim? Yeni bir silah alabilmek için ikamet adresinize göre Emniyet/Jandarmaya isteenilen belgeleri eksiksiz hazırlayarak müracaat edebilirsiniz, alacağınız silah sayısında şartlarınız haiz olduğu müddetçe kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
6. Silahımı hibe yoluyla başka birine devretmek istiyorum. Ne yapmalıyım? Öncelikle silahınızı hibe alacak kişinin http://silahalimsatim.com/bulundurma-ruhsati-icin-hangi-belgeler-istenir/ adresindeki sayfamızı inceleyip ikamet adresine göre Emniyet veya Jandarmaya belirtilen belgeleri hazırlaması (bu işlem ikinci el bir tabanca hibe işlemi olduğu için hibe eden ve hibe alan kişilerin müracaat dilekçelerini dosyasına eklemeli ve ilgili Valilik/ Kaymakalıktan havale ettirrek ilgili güvenlik birimine teslim etmelisiniz, devir alacak şahsın yapılacak tahkikat ve dosya incelemesi sonucu silah ruhsatı almasına engel halinin bulunmadığının tespit edilmesi halinde Valilik Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği Noter Satış Belgesi belgesi ile noterde devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden devir yapmak sizin bu silah üzerindeki sorumluluğunuzu sona erdirmez. Mutlaka işlemi yapan birim tarafından bu silahın devir alan kişi adına ruhsata bağlanması gereklidir.

7. Arkadaşıma ait silahı devir alarak adıma ruhsat almak istiyorum. Ne yapmalıyım?
 Öncelikle silahınızı hibe alacak kişininhttp://silahalimsatim.com/bulundurma-ruhsati-icin-hangi-belgeler-istenir/ adresindeki belgeleri hazırlayıp ikamet adresine göre Emniyet / Jandarmaya belirtilen belgeleri hazırlaması (bu işlem ikinci el bir tabanca hibe işlemi olduğu için hibe eden ve hibe alan kişilerin müracaat dilekçelerini yazararak) dosyasına eklemeli ve ilgili Valilik/ Kaymakalıktan havale ettirrek ilgili güvenlik birimine teslim etmelisiniz, devir alacak şahsın yapılacak tahkikat ve dosya incelemesi sonucu silah ruhsatı almasına engel halinin bulunmadığının tespit edilmesi halinde Valilik Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği Noter Satış Belgesi belgesi ile noterde devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden devir yapmak sizin bu silah üzerindeki sorumluluğunuzu sona erdirmez. Mutlaka işlemi yapan birim tarafından bu silahın devir alan kişi adına ruhsata bağlanması gereklidir.

8. Babam vefat etti, silahı vardı. Ben bu silahı devir almak istiyorum. Ne yapmalıyım?
İkamet adresinize göre Emniyet/ Jandarmaya babanız ile ilgili veraset ilamı ,babanız adına olan silah ruhsat fotokopisi ve babanızın diğer varislerinide noterede silah üzerindeki haklarından senin lehine vazgeçtiklerine dair feragatname vermesi gerekmekte bu belgeler ile birlikte ilgili evrakları hazırlayarak müracaat edebilirsiniz, yapılan tahkikat ve dosya incelemesinde silah ruhsatı almanıza engel bir durum yok ise müracaat ettiğiniz birimden alacağınız noter yazısı ile birlikte Dosyanın Valilik veya Kaymakamlık makamınca onaylanmasına müteakip ruhsatınızı çıkartıp o silahı teslim alabilirsiniz.

9. Silahım var ve bunu devlete hibe etmek istiyorum. Bunun için neler yapmalıyım?
Mevcut Silah Ruhsatınızı almış oldugunuz İl/ ilçe Emniyet veya Jandarma Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne (Silah Ruhsat Şube) şahsen müracaatınız halinde silahınızı Emniyet Genel Müdürlüğü/Jandarma Genel Komutanlığı adına tutanak karşılıgı hibe alınabilir. ‘Eğer silahınız bulundurma ruhsatlı veya taşıma süresi geçmiş ise önceden gelip yol belgesi alarak silahınızı ilgili Silah ve Patlayıcı Maddeler Şubesine götürmelisiniz.’

10.Babam geçen ay vefat etti, Silahın kimde kalacağına karar veremedik. Şimdi hepimiz bundan kurtulmak istiyoruz. Ne yapmalıyız?
Mevcut Silah Ruhsatının alındığı İl/ ilçe Emniyet veya Jandarma Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne (Silah Ruhsat Şube) varislerin şahsen müracaatları veya noterden vekalet verdikleri bir varisin müracaatı halinde silahı Emniyet Genel Müdürlüğü/Jandarma Genel Komutanlığı adına tutanak karşılıgı hibe edilebilir. 11. Adıma kayıtlı ruhsatlı silahım var. Ruhsatımın bitmesine de üç yıl var. Bu silahımı devlete hibe etsem ve yeni bir silah almak istesem yeni silah için yeniden harç yatırmak zorunda mıyım? Her alacagınız bir silah için ruhsat türüne uygun harç ödemek zorundasınız. ancak hibe ettiğiniz şube müdürlüğünden alacağınız belge ile kalan 3 yıllık harcınızı vergi dairesinden teslim alabilirsiniz.

12. Sık olarak yurt dışına çıkıyorum. Yurt dışından silah satın alabilir miyim ?
Eğer alabiliyorsam bu silahı yurda getirmek için ne gibi işlemler yapmam gerekir. Yurtdışından sadece dış temsilciliklerimizde çalışan dışişleri personeli ile askeri, güvenlik ataşesi, güvenlik görevlileri bir defaya mahsus olmak üzere silah getirebilirler. İlgili işlemler İçişleri Bakanlığınca yapılır. Bunun dışında şahısların yurtdışından silah alıp getirmesi mümkün değildir. Ülkemizde sıfır silah satışını ve ithalini sadece MKE kurumu yapmaktadır.

13. Memur olarak çalışıyorum. Kamu görevlisi silah taşıma ruhsatı alabilir miyim ?
6136 sayılı kanunun 8 maddesinde belirtilen kurumlarda çalışanlar hariç kamu görevlisi silah ruhsatı alamazlar.

14. Bir harçla birden fazla silah bulundurma ya da taşıma ruhsatı alabilir miyim?  
İthal silahlarla yerli silahların harçları arasında fark var mı? Her silah için bir defa harç bedeli alındığından, bir silah için ödenen harç bedeli diğer silahlar için geçerli değildir. Taşıma ve bulundurma ruhsatlı silahlardan alınacak harç bedeli her yılın ocak ayında Maliye Bakanlığınca belirlenir. Ayrıca yerli ve yabancı silahlardan alınan harç bedellerinde herhangi bir fark bulunmamaktadır.

15. Yeni bir silah aldığımızda silahımıza kaç gün içersinde ruhsat almak zorundayız?
MKE kurunda kesilen fatura tarihinden itibaren 60 gün içinde silah ruhsatı almak ve ruhsata bağlatmak zorundasınız.

16. Geçen yıl ruhsat için başvuruda bulunmuştum. İşlemlerim sürüncemede kaldı. Geldiğimde işlemlerim kaldığı yerden başlar mı ?
Silah ruhsatı için hazırladığınız evrakların geçerlilik süresi bir yıldır, silah ruhsat işlemlerinde evraklarınız tam ve eksiksiz olduğu zaman ortalam 15 gün ila 1 ay süre içerisinde işleminiz olumlu yada olumsuz olarak sonuçlanacaktır. herhangi bir nedenle dosyanız bir yıl içinde onaylanmaz ise bu evrakları yeniden hazırlayıp ibraz etmeniz gereklidir.

17. Ruhsatlı silahım vardı ve süresi sona erdi. Tarafıma ruhsatımı yeniletmem hususunda tebligat yapıldı ve halen 6 aylık süre dolmadı ne yapmam gerekir.
Kanun ve yönetmenlikler çercevesinde silahınızın ruhsat süresi bitimini takiben şahsınıza ruhsatınızı yenilemeniz için tebligat imzalatılır, tebgilatı imzaladığınız günden itibaren 6 aylık süre içerisinde ruhsatınızı yenilemeniz gerekmektedir. bu 6 aylık süreyi geçirmeniz halinde ruhsatınız Valilik veya Kaymakamlık tarafından iptal edilerek silahınıza geçici olarak el konulur ve silahı başka birine devir etmeniz yada devlete hibe etmeniz için tekrar tebligat yapılır tebligat tarihinden itibaren 6 aylık süre sonunda bir başkasına devir yada devlete hibe etmelisiniz, eğer 6 aylık süreyi tekrar geçirirseniz hakkınızda adli işlem başlatılır ve mahkeme sonucunda silahınıza el konularak şahsınıza adli ceza verilir.

18. Taşıma ruhsatlı silahımı her yerde ve her zaman taşıyabilir miyim ?
Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrenci yurtlarında, eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi parti toplantılarında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, derneklerde ve bunların toplantı ve kongrelerinde, spor karşılaşma veya yarışmaların yapıldığı yerlerde, grev ve lokavt yapılan iş yerlerinde, TBMM ana binaları ile Meclis Başkanlığı’nca belirlenen yerlerde, silah taşımamalısınız, aksi halde ruhsatınız iptal edilerek bulundurma ruhsatına çevrilir.

19. Bir ay kadar önce silah ruhsatı almak için başvuruda bulundum. Şimdi ikinci kez başvuru yapsam daha önce vermiş olduğum evrakları kullanma imkanım var mı ?
Daha önceki müracaatınızda ibraz ettiğiniz belgelerin süresi geçmemişse eğer (evrakların süresi 6 aydır) evraklarınızı kullanmanız mümkündür.

20. Silah taşıma hakkını veren durumum ortadan kalktı. .(Kuyumculuk yapıyordum bıraktım, şirketteki ortaklık ve görevlerimden ayrıldım vb.) Fakat mevcut taşıma ruhsatımın süresi bitmedi. Bildirimde bulunmam gerekir mi bulunmazsam ne olur?
Ruhsatınızın süresi devam ediyor olsa da, ruhsatınızın veriliş nedeni olan meşguliyetinizin sona ermesi halinde durumu ruhsatı veren makama 6 ay içersinde bildirmek zorundasınız. Bildirimde bulunmaz iseniz, silahınıza ait ruhsatınız iptal edilir ve 6 ay içersinde silahınızın devri yaptırılır. 6 ay içersinde devir işlemleri gerçekleşmez ise silah adli makamlara intikal ettirilir. Üzerinize kayıtlı başka silah varsa bu silahların ruhsatları da iptal edilerek devir ettirilir, ayrıca bir daha kanun değişmediği sürece ömür boyu ruhsat almanız mümkün olmaz.

21. Bana silah taşıma hakkı veren kamu görevim (Denetim elemanı idim ayrıldım veya emekli oldum.) sona erdi veya harçsız silah taşıma hakkı veren görevim sona erdi.(Muhtarlığım veya belediye başkanlığım bitti.) Ne yapmalıyım? Yapmazsam ne olur?
Ruhsatınızın veriliş nedeni olan kamu görevinizin sona ermesi halinde durumu ruhsatı verenmakama 6 ay içersinde bildirmek zorundasınız. Bildirimde bulunmaz iseniz, silahınıza ait ruhsatınız iptal edilir ve 6 ay içersinde silahınızın devri yaptırılır. 6 ay içersinde devir işlemleri gerçekleşmez ise silah adli makamlara intikal ettirilir. Üzerinize kayıtlı başka silah varsa bu silahların ruhsatları da iptal edilerek devir ettirilir, ayrıca bir daha ruhsat almanız mümkün durumu ruhsatı veren makama 6 ay içersinde bildirmek zorundasınız. Bildirimde bulunmaz iseniz, silahınıza ait ruhsatınız iptal edilir ve 6 ay içersinde silahınızın devri yapılır. 6 ay içersinde devir işlemleri gerçekleşmez ise silah adli makamlara intikal ettirilir. Üzerinize kayıtlı başka silah varsa bu silahların ruhsatları da iptal edilerek devir ettirilir. Ayrıca bir daha ruhsat almanız mümkün olmaz.

22. Görevimin devamı süresince kamu görevlisi taşıma ruhsatım var. 5 yıl sonra ruhsatımı yeniletmem gerekir mi? Yoksa görevimin devam ettiğine dair belgeyi ibraz etmem yeterli olur mu?
Kamu göreviniz devam ettiği müddetçe yenileme için herhangi bir evrak vermenize gerek yoktur zaten ruhsatınızın arkasında ruhsat birim tarihiniz görevi devamı süresince ibaresi yazılıdır, ancak başka bir il veya ilçeye atamanız çıkamsı halinde yeni adresinize dosyanızın gönderilmesi için ilgili şubeye dilekçe vermeniz gerekmektedir.

23. Yurt dışında işçi olarak çalışıyorum. Yaz mevsiminde izne geliyorum. Türkiye’deki evimde bulundurmak üzere silah satın alarak ruhsat alabilir miyim ?
Yurt dışında çalışan ve belirli aylarda senelik izne gelen vatandaşlarımızın, yurt içinde belirtmiş olduğu adreste fiilen ve bizzat ikamet etmediklerinden, silahlarını muhafaza etmelerinin mümkün olmaması ve silah ruhsatının şahsi sorumluluk gerektirmesi nedeniyle kendilerine silah satın aldırılarak adlarına ruhsat verilmesi mümkün değildir. Ayrıca; silah ruhsatı aldıktan sonra yurt dışında yaşayanların tespiti halinde mevcut silah ruhsatları iptal edilir.

24. Silah ruhsatımın süresi 2002 yılında bitti. Bu yıl yeniletirsem yenilettiğim tarihten itibaren mi geçerli olur? Silah taşıma ve bulundurma ruhsatlarında süre Valilik onay tarihinden itibaren başlar 5 yıl sonra aynı tarihte sona erer, yeni ruhsatın geçerlilik süresi önceki ruhsata ait sürenin bittiği tarihten itibaren işlemeye başlar. 2002 yılında biten ruhsatın yenilenmes,nde 5 er yıllık süre konulur 2012 olarak hesaplarsak 2002-200-2012 aralığında 2017 yılına kadar ruhsat verilir. geçen yıllar sürcinde ödenmeyen harç ücreti tahsil ödenmez.

25. Silah taşıma ruhsatımın süresi bitti. Henüz yeniletmedim. Bu süre içersinde silahımı taşıyabilir miyim? Ruhsatınızın arka kısmında taşıma izninizin sürenin bittiği tarih yazmaktadır. Bu tarihten itibaren silahınızı taşımanız halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet (ruhsatsız silah taşımak) suçunu işlemiş olursunuz, bu silahınızı ikamet adresinizde bulundurmak zorundasınız.

26.Taşıma ruhsatlı silahım var. Ev adresim değişti ne yapmalıyım?
İkamet adresiniz değiştiyse, ruhsatı aldığınız makama yeni adresinize taşındığınıza dair bir dilekçe vermeniz yeterlidir.

27. Noter tarafından düzenlen vekaletname ile silahların devir işlemleri yapılabilir mi?
Silah devir veya hibe işlemlerinin hem hukuki hem de idari bir yönü bulunmaktadır. Bu işlemin hukuki yönü noterlere, idari yönü de valiliklere aittir. Bu nedenle silah devralacak şahsın durumunun yönetmeliğin ilgili maddelerine uygun olduğunun tespiti halinde noter kanalıyla devir veya hibe sözleşmesi yapılabilir, ancak noterlerce düzenlenmiş vekalet akdi, başkasının silahını satma veya hibe etme iş ve işlemlerini (gerekli müracaatın yapılması, belgelerin ibrazı ve imzalanması gibi) yapmasına yetki vermektedir, vekil tayin edilen kişilerin noterlerce düzenlenen vekalete istinaden ateşli silahı taşıma, bulundurma veya yetkili makamlara tespit amacıyla ibraz etme fiillerini yapmaları 6136 Sayılı Kanun hükümlerine aykırı olduğu gibi vekaletname ile bu gibi fiillerin geçici olarak dahi yapılmasına yetki vermesi mümkün değildir.

28. Silahım arızalandı ve tamir ettirmem gerekiyor Silahımla atış yapmak istiyorum bunun için ayrıca bir izne ihtiyaç var mı ?
Silahınız Bulundurma ruhsatlı ise öncelikle ruhsatı aldığınız birime dilekçe ile müracaat edip yol belgesi alınmalıdır. Bu yol belgesi ile silahınızı tamir ettireceğiniz yada atış yapacağınız yere götürebilirsiniz.

29. Bulundurma ruhsatlı tabancamı tatile giderken yanımda götürebilir miyim?
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.

30. Silah alıp arabamda bulundurmak istiyorum ?
Böyle bir şey mümkün mü ? Bulundurma ruhsatlı silahınızı ancak ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. silahın arabada bulundurması diye bir şey söz konusu değildirki arabada bulundurulan silah taşınıyor demektir ve bulundurma ruhsatlı taşımak suçtur.

31. Bulundurma ruhsatlı silahım var. İkamet adresimi değiştireceğim ya da başka bir ile taşınacağım izin almam gerekiyor mu ?
Bulundurma ruhsatlı silahınız var ve daimi ikametinizi değiştirmek veya bu silahınızı bulundurduğunuz işyeri adresinden başka bir adrese sürekli bulundurmak üzere nakletmek istiyorsanız ruhsatı aldığınız birime dilekçe ile müracaat ederek silahınızı nakletmek için yol belgesi almalısınız. Aksi halde hakkınızda bulundurma ruhsatlı silahı taşımaktan işlem yapılarak silahınız müsadere edilir.

32. Ateşleyici belgesi almak istiyorum. Neler yapmam gerekli ?
Valiliğe vereceğiniz dilekçeye ek olarak doktor raporu , karakol tarafından tasdikli ikametgah ilmühaberi, adli sicil belgesi, mezun olunan okuldan alınmış diplomanın bir adet fotokopisi ve aslı, 4 adet fotoğraf ve İl Emniyet /Jandarma Ruhsat Tebligat İşlemler Şubemizde dolduracağınız müracaat formu ile başvurunuz kabul edilir. Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün yapacağı sınavda başarılı olursanız ateşleyici belgesi alabilirsiniz.

33. Kuru sıkı tabanca almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Kuru sıkı tabanca için ruhsat almam gerekir mi? Eğer 18 yaşını tamamladıysanız, av bayilerinden nüfus ve ikametgah bilgilerinizi bildirmek şartıyla kuru sıkı bir tabanca almanız mümkündür. Kuru sıkı tabancalar 6136 Sayılı Kanun kapsamına girmediğinden ruhsata tabi değildir.

34. Kuru sıkı tabanca ile ateş etmem ya da suçta kullanmam durumunda ne ceza alırım.
Kuru sıkı tabanca ile ateş etmeniz ya da suçta kullanmanız durumunda Türk Ceza Kanunu Hükümlerine göre bu suçu gerçek silahla işlemiş gibi cezalandırılırsınız.

35. Antika silah nedir nasıl belirlenir ruhsata nasıl bağlatılır?
Eskiden kalma, değerli, belli bir özelliği olan benzerlerine az rastlanan ve artık imal edilmeyen ateşli, ateşsiz silah, bıçak ve kılıç gibi aletler antika silahtır. Bu tür silahların antika olup olmadığı Kriminal Polis laboratuarlarından alınacak ekspertiz raporu sonucunda belirlenir. Bu kapsama girebilecek silahınız var ise dilekçe ile müracaat etmeniz halinde, aldırılacak ekspertiz raporu sonucunda silahınızın antika olduğu tespit edilirse adınıza bulundurma ruhsatı verilir. Alınan ekspertiz raporu sonucu antika olmadığı anlaşılan silahlar için adli işlem yapılır ve silah müsadere edilir. Bir defa yaptıracağınız bulundurma işlemi ile bu silahları ev adresinizde sürekli bulundurabilirsiniz. Bu silahlar için taşıma ruhsatı düzenlenmez.

36. Armağan silahlar devredilebilir mi nasıl ruhsata bağlanır?
Armağan silahların her ne şekilde olursa olsun başkasına devri yapılamaz ibaresi vardı ancak son genelgeler ile artık armağan silahlarında devri normal silahlar gibi yapılabilmektedir..

37. Şirket ortakları olarak demirbaş tabanca alabilir miyiz ?
Şirket ortakları demirbaş silah alamaz. Şirketin sorumlu ortaklarından iki kişiilgili birime müracaat etmesi durumunda taşıma ruhsatı alabilir.

38. Fabrikamızda görevli bekçilere demirbaş tabanca ruhsatı almak istiyoruz. Ne yapmamız gerekiyor?
Fabrikanızın bulunduğu yerin bağlı olduğu silah ruhsatı veren birime müracaat ederek eğer fabrikada en az 50 sigortalı işçi çalışıyorsa; fabrikada görevli bekçiler, veznedarlar, mutemetler adına demirbaş silah için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için; – Noter tasdikli yönetim kurulu kararı -Noter tasdikli imza sirküleri -Kuruluş ve en son değişiklikleri gösteren ticaret sicil gazetesi aslı ve noter tasdikli fotokopileri -Şirket dilekçesi -İşyerinin SSK kart fotokopisi -Görev belgeleri -Nüfus cüzdanı ve aslı ve fotokopisi -Karakoldan tasdikli ikametgah belgeleri -Doktor raporları (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak Heyet Raporu) -Adli sicil belgeleri -Sigorta kart belgeleri -3 adet resim

39. Demirbaşımıza kayıtlı bir adet tabanca var. Bu tabanca için görevli olan üç bekçimiz adına ruhsat çıkarabilir miyiz ?
Bir demirbaş silaha birden fazla kişi adına ruhsat çıkartılabilir.

40. Demirbaş tabancayı evimize götürebilir miyiz ?
Demirbaş silahlar iş yerinde ve iş başında taşınması şartıyla ruhsata bağlanmaktadır. Bu silahı evinize ya da görevli olmadığınız esnada iş yeri dışına çıkarmanız halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçunu işlemiş olursunuz.